cellulose isolatie

Cellulose isolatie wordt wereldwijd al ruim 100 jaar toegepast. In de Verenigde Staten wordt cellulose bijvoorbeeld als isolatiemateriaal evenveel gebruikt als minerale wol. Cellulose wordt gemaakt uit gerecycled krantenpapier. Het is een los in te blazen isolatiemateriaal dat perfect de meest verscheidende holle ruimtes naadloos kan vullen. Cellulose is bovendien vochtregulerend en draagt zodoende bij aan een constant vochtgehalte en daarmee aan een bouwfysisch veilige bouwconstructie en een gezond en comfortabel binnenklimaat. Deze eigenschap maakte bovendien de ontwikkeling van de dampopen bouwwijze mogelijk.

Brandveiligheid

Het gebruik van cellulose isolatiemateriaal leidt dikwijls tot een brandveiliger constructie dan wanneer men een minerale wol als isolatiemateriaal gebruikt. Cellulose zorgt voor een optimale bescherming van houten constructies en heeft zelfs een sterk afkoelend effect. Bij brand wordt een beschermende verkoolde ‘korst’ op de cellulose isolatie gevormd. Bovendien bevat de cellulose isolatie vocht – zowel in de celluloseketen zelf als op de minerale zouten die als brandvertrager toegevoegd zijn – dat eerst moet verdampen tijdens de brand.

Goed wooncomfort

Cellulose isolatiemateriaal staat garant voor optimale behaaglijkheid in huis. Met gebruikelijke in de handel zijnde isolatiematerialen bespaart u met name in de winter energie. Met cellulose isolatie bespaart u in de koude maanden niet alleen merkbaar op de verwarmingskosten, ’s zomers slaapt u koeler door een optimale bescherming tegen warmte, en het hele jaar door geniet u van de aangename rust door de maximale geluidsisolatie. Een leven lang woont u gezond met ecologische isolatiematerialen. De cellulose isolatie kan bovendien vocht opslaan in haar vezels en door de open structuur tussen de vezels ook weer afstaan. Hiermee bezit de cellulose een uitstekende vochtregulerende werking en legt daarmee de basis voor een aangenaam binnenklimaat.

Naadloos

Cellulose wordt volledig naadloos ingeblazen en kan elke holle ruimte volledig vullen. Gevolg is een gegarandeerd volledige vulling en daarmee een isolatie die optimaal haar werk doet. Dit is een groot voordeel, ook bij renovatiewerken, waar men vaak zeer onregelmatige vormen en aansluitingen heeft.
De cellulosevezels leveren op basis van hun hoge inblaasdichtheid en naadloze vulling een belangrijke bijdrage aan de luchtdichtheid van de gebouwschil.

Gezonde constructie

Vocht is dé vijand van elk bouwwerk en kan mede een negatieve invloed hebben op het binnenklimaat. Het hoge vochtopnamevermogen en de open diffusie eigenschappen van cellulose zorgen voor een goede vochtregulerende werking. Cellulose isolatie draagt bij tot bouwfysisch veilige constructies en leidt tot een verminderde kans op bouwschade. Bij bouwfysisch minder ideale constructies kan cellulose isolatie tijdens de koude maanden van het jaar vocht bufferen (plaatselijk tot 20%) om dit tijdens de volgende zomer terug af te geven. Cellulose isolatie is bovendien sterk luchtremmend, een groot voordeel wanneer de luchtdichting niet perfect is aangebracht.

isofloc cellulose isolatie Nature plus

isofloc cellulose isolatie met NaturePlus keurmerk

isofloc cellulose isolatie brandtest

isofloc cellulose isolatie inblazen